Pranie dywanów, czyszczenie wykładzin, mycie okien, sprzątanie
'''''''''''''''''''''''''''''''
http://www.passoa.com/ Passoa to chyba najm³odszy z francuskich alkoholowych wynalazków. Jest to 17-procentowy likier z owoców tropikalnych stworzony w 1986 roku przez firmê Cointreau. Jego klasyczna wersja ma smak marakui, ale mo¿na te¿ spotkaæ odmianê z mango, ananasem lub kokosem. Nazwa zwi±zana jest z Passiflora edulis czyli ³aciñsk± nazw± marakui (fr. fruit de la passion lub maracuja). Podobno odkrywcom owocu, hiszpañskim misjonarzom, jego kwiat skojarzy³ siê z koron± cierniow± – symbolem mêki Chrystusa (³ac. Passio – mêka, flor-kwiat). Inna wersja g³osi, ¿e owoc marakui jest afrodyzjakiem i wywo³uje pasjê mi³osn±. Passoa to typowo kobiecy likier, który ¶wietnie smakuje z ka¿dym rodzajem soku owocowego. Przepis jest prosty: 1/3 szklanki passoa i 2/3 soku. Passoa coco ¶wietnie siê komponuje z sokiem ananasowym, natomiast Passoa passion fruits z pomarañczowym. Tak naprawdê jednak ka¿dy mo¿e stworzyæ w³asne ulubione po³±czenie. Na karnawa³ polecam jednak passoa w wersji wzmocnionej: Passoa on the beach,, • 20 ml Passoa • 20 ml wódki • Sok pomarañczowy • Sok ¿urawinowy • Lód Passoa Mojito..... •40 ml Passoa • £y¿eczka cukru trzcinowego • Sok z limonki • Kilka listków ¶wie¿ej miêty • Kruszony lód i woda gazowana Drinki mo¿na podawaæ np. w specjalnej wielkiej szklannicy o nazwie Passoa Amigo, z której mog± piæ cztery osoby na raz! |